• 100% Glutenvrij gecertificeerd
  • Altijd vers brood
  • 9.7/10 Klanttevredenheid
  • Gratis verzending vanaf €30,-

Bakker Leo Glutenvrij Blog

Tarwevrij brood van Bakker Leo

Wij bakken niet alleen glutenvrij maar ook geheel tarwevrij! Maar wat betekent dit precies en wat zijn de voor- en nadelen? Je leest het hier.
Lees verder

Bij Bakker Leo Glutenvrij is vers ook écht vers!

Glutenvrij brood, ze komen in vele soorten en maten. Maar vers gebakken brood is natuurlijk het allerlekkerste. Helaas moeilijk te krijgen, maar Bakker Leo bakt het graag voor je! Hoe wij dat doen? Dat lees je hier.
Lees verder

5 tips; zo kan je gezond glutenvrij eten!

Wanneer je coeliakie hebt of last van glutensensitiviteit, is een glutenvrij dieet vaak noodzakelijk. Maar glutenvrij betekent niet automatisch ook gezond. Wij geven je vijf handige tips zodat je het nieuwe jaar glutenvrij én gezond kan starten!
Lees verder

Een gezond en lekker ontbijt voor ieder kind!

7 november gaat de Nationale Ontbijtweek weer van start! Heel veel leerlingen gaan weer gezellig samen ontbijten op school, waarbij ze veel leren over hoe belangrijk een gezond ontbijt is. Ook de kinderen die glutenvrij moeten eten kunnen dit jaar weer gewoon mee doen, want Bakker Leo bakt weer verse glutenvrije broden en bolletjes voor al deze kinderen (en natuurlijk de glutenvrije leerkrachten). Maar hoe gezond is glutenvrij brood eigenlijk en wat zit er precies in? We vertellen je graag meer!
Lees verder

Alles wat je altijd al had willen weten over Glutenvrij brood!

Welk brood is glutenvrij? Hoe smaakt glutenvrij brood? Is het eigenlijk wel voedzaam? Hoe vind ik lekker glutenvrij brood? Glutenvrij brood is in zoveel opzichten anders dan gewoon brood. We beantwoorden al je brandende vragen en meer!
Lees verder

Vegan en glutenvrij eten, hoe pak je dat aan?

Glutenvrij eten is op zich al een hele uitdaging. Eet je daarnaast ook nog vegan, dan wordt de keuze nog kleiner. Maar met onze handige tips kan je gewoon lekker en gevarieerd blijven eten!
Lees verder

Glutenvrij én lactosevrij eten

Sommige mensen met coeliakie kunnen ook niet tegen melksuiker (lactose). Dit wordt ook wel lactose-intolerantie genoemd. Deze mensen moeten niet alleen een dieet gaan volgen dat geen gluten bevat, maar dat ook weinig tot geen lactose bevat. Dit is niet altijd even makkelijk en daarom helpen wij je graag op weg!
Lees verder

Alles wat je moet weten over glutenvrij eten

Het glutenvrije dieet. Veel van onze klanten hoeven er al niet meer over na te denken wat ze wel en niet kunnen eten. Maar wanneer je net te horen krijgt dat jij of je kind glutenvrij moet gaan eten, of je hoeft zelf niet glutenvrij te eten maar je moet een lunch of feestje organiseren waarbij iemand glutenvrij eet. Dan kan het een hele zoektocht zijn. We helpen je graag op weg!
Lees verder