- 100% Glutenvrij gecertificeerd
- Altijd vers brood
- 9.7/10 Klanttevredenheid
- Gratis verzending vanaf €30,-
Geniet van de Sinterklaas periode met heerlijk glutenvrij speculaas!
Geplaatst op: 17-11-2023 16:36
Het is weer die tijd van het jaar waarin Sinterklaas zijn intrede doet, en Bakker Leo Glutenvrij maakt het feest compleet met heerlijke glutenvrije speculaasproducten. Hoewel dit jaar misschien anders is dan andere jaren, is er nog steeds genoeg reden om te genieten van smakelijke traktaties, zelfs voor degenen met een glutenvrij dieet. Ontdek hier de smakelijke wereld van glutenvrije speculaas en laat je inspireren door verrukkelijke recepten!
Glutenvrije speculaas producten van Bakker Leo glutenvrij
Bakker Leo heeft het voor elkaar gekregen: knapperige glutenvrije speculaaskoekjes met een volle, kruidige smaak en de heerlijke geur van speculaaskruiden. Perfect als tussendoortje bij de koffie, in de lunchtrommel of zelfs als taartbodem!
Glutenvrije mini speculaas eierkoeken
Een verrassende twist! De toevoeging van speculaaskruiden geeft deze eierkoeken een volle, kruidige smaak die perfect past bij deze tijd van het jaar. Door hun handzame formaat zijn ze ideaal als lekker tussendoortje.
Recept ideeën
Glutenvrije Cheesecake met speculaasbodem
Benodigdheden:
- 50 gram boter
- 1 pak glutenvrije speculaaskoekjes van Bakker Leo glutenvrij
- 250 gram slagroom
- 60 gram suiker
- 300 gram roomkaas
- (eventueel) zakje vanille suiker
Recept:
- Smelt 50 gram boter en meng dit met verkruimelde glutenvrije speculaaskoekjes voor de bodem.
- Klop 250 gram slagroom met 60 gram suiker en eventueel een zakje vanillesuiker tot yoghurtdikte.
- Klop 300 gram roomkaas los en spatel dit voorzichtig door de geklopte slagroom.
- Giet het mengsel op de speculaasbodem en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Decoreer de taart met gebroken speculaaskoekjes voor een feestelijke touch!
Speculaas eierkoeken versieren
Benodigdheden:
- Mini speculaas eierkoeken van Bakker Leo glutenvrij
- Glazuur
- Chocolade pasta
- Eetbare kleurstiften
- M&M’s
- Andere lekkere dingen waarmee jij jou speculaas eierkoek wilt versieren
Recept:
- Bestrijk glutenvrije mini speculaas eierkoeken en speculaaskoekjes met glazuur of chocoladepasta.
- Laat je creativiteit de vrije loop met eetbare kleurstiften en M&M's om prachtige kunstwerkjes te maken!
Glutenvrije tiramisu met glutenvrije speculaaskoekjes
Benodigdheden:
- 250ml slagroom
- 50 gram suiker
- 250 gram mascarpone
- 1 zakje vanille suiker
- 1 pak glutenvrije speculaaskoekjes van Bakker Leo glutenvrij
Recept:
- Klop 250 ml slagroom met 25 gram suiker stijf en zet dit in de koelkast.
- Klop 250 gram mascarpone met 25 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker.
- Spatel de slagroom en mascarpone voorzichtig door elkaar.
- Dip glutenvrije speculaaskoekjes in sterke, afgekoelde koffie en maak laagjes met het mascarpone mengsel in glaasjes.
- Laat het geheel minimaal 3 uur opstijven in de koelkast en bestrooi het net voor het serveren met cacaopoeder.