- 100% Glutenvrij gecertificeerd
- Altijd vers brood
- 9.7/10 Klanttevredenheid
- Gratis verzending vanaf €30,-

Een gezond en lekker ontbijt voor ieder kind!
Geplaatst op: 25-10-2022 11:56
7 november gaat de Nationale Ontbijtweek weer van start! Heel veel leerlingen gaan weer gezellig samen ontbijten op school, waarbij ze veel leren over hoe belangrijk een gezond ontbijt is. Ook de kinderen die glutenvrij moeten eten kunnen dit jaar weer gewoon mee doen, want Bakker Leo bakt weer verse glutenvrije broden en bolletjes voor al deze kinderen (en natuurlijk de glutenvrije leerkrachten). Maar hoe gezond is glutenvrij brood eigenlijk en wat zit er precies in? We vertellen je graag meer!
Het Natoinaal Schoolontbijt
Dit jaar organiseert het Nationaal Schoolontbijt de landelijke ontbijtweek alweer voor de 20e keer! Tijdens deze week schuiven kinderen in heel Nederland op school aan tafel voor een gezond ontbijt en een leuke les over de beste start van de dag. Zo leren kinderen op een leuke en interactieve manier hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten.
Ben je benieuwd naar extra informatie over het nationaal schoolontbijt? Bekijk het op de officiële website: https://www.schoolontbijt.nl/
Gezond glutenvrij eten
Glutenvrij en gezond eten is een hele uitdaging. Vooral voor kinderen omdat ze gewoon brood niet meer morgen, wat normaal de basis is voor ieder ontbijt. Een lekker alternatief is voor koekjes en cakejes vaak goed te vinden, maar voor brood is dat toch lastiger.
Glutenvrij brood lijkt vaak helemaal niet op gewoon brood en kinderen laten het dan ook vaak staan. Daarnaast mist het glutenvrije brood vaak de nodige voedingsstoffen die je wel uit gewoon brood haalt.
Bakker Leo heeft hier extra aandacht aan besteed. Daarom bakt Bakker Leo al zijn producten vers op bestelling, zonder extra toevoegingen om het langer houdbaar te maken. Hierdoor komt het glutenvrije brood van Bakker Leo heel dicht in de buurt van vers brood van de bakker in smaak en structuur. Ook kan je het net zo behandelen als vers brood; als je het langer wil bewaren, kan je het gewoon invriezen!
Om de juiste voedingsstoffen te bieden, die je normaal uit gewoon brood haalt, heeft Bakker Leo extra goed gelet op het vezelgehalte in het brood. Met de toevoeging van sojazemelen in het brood zit er ongeveer 9,5 gram vezels per 100 gram brood in. Daarnaast wordt er gejodeerd bakkerszout aan het brood toegevoegd zodat je ook de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid jodium binnen krijgt.
Het brood en de bolletjes vormen hiermee een gezonde basis voor ieder ontbijt en kinderen zijn er ook nog is gek op!
Glutenvrije ontbijtpakketjes tijdens de ontbijtweek
Zoals gezegd bakt Bakker Leo ook dit jaar weer voor het Nationaal Schoolontbijt. Heeft je school doorgegeven dat er glutenvrije eters zijn, dan zullen we per aangevraagd persoon een apart glutenvrij pakketje maken met een sneetje brood en een lekker bolletje! Je krijgt dus je eigen pakketje, zodat kruisbesmetting voorkomen kan worden.
Daarnaast is het goed om op meer dingen te letten en vooraf al wat af te stemmen en te checken met school. De NCV heeft hier een handige checklist voor gemaakt, bekijk hem hier!
We wensen alle leerlingen (en leerkrachten) heel veel plezier en een smakelijk ontbijt tijdens de Nationale Ontbijtweek!
Als er vragen zijn, dan helpen we graag: glutenvrij@bakkerleo.nl