• 100% Glutenvrij gecertificeerd
  • Altijd vers brood
  • 9.7/10 Klanttevredenheid
  • Gratis verzending vanaf €30,-

Tarwevrij brood van Bakker Leo

Geplaatst op: 07-02-2023 14:58

Wij bakken niet alleen glutenvrij maar ook geheel tarwevrij! Maar wat betekent dit precies en wat zijn de voor- en nadelen? Je leest het hier.

Is glutenvrij niet het zelfde als tarwevrij?

Om glutenvrij brood te maken heb je als bakker twee opties. Je kan gebruik maken van glutenvrij tarwezetmeel, of kiezen voor heel andere graansoorten die van zichzelf glutenvrij zijn. Het voordeel van het gebruik van glutenvrij tarwezetmeel is dat de structuur van het brood al snel lijkt op gewoon brood. Wanneer je kiest voor andere glutenvrije graansoorten, is dit een wat grotere uitdaging. Maar het heeft wel andere voordelen. Glutenvrij is dus niet hetzelfde als tarwevrij, want sommige glutenvrije bakkers gebruiken glutenvrij tarwezetmeel.

Wat is zetmeel en helpt het met je doelen ondersteunen? - Victor Mooren

Glutenvrij tarwe zetmeel is gewassen tarwezetmeel waar de gluten zijn uitgehaald, er kan nog wel een spoor van gluten achterblijven maar het is getest en onder een waarde van 20mg gluten per 1 kilo mag het glutenvrij genoemd worden. Wanneer je coeliakie hebt en heel gevoelig bent, kan je dus alsnog last krijgen hiervan. Daarom heeft bakker Leo er voor gekozen geheel tarwevrij te bakken.

De voordelen van tarwevrij brood

Het eerste en belangrijkste voordeel van tarwevrij brood is, zoals hierboven al genoemd, dat er geen enkele kans bestaat op gluten in de producten. Bij Bakker Leo garanderen we dat je geen spoor van gluten tegen kan komen in onze producten en in onze bakkerij. Hiervoor worden we ieder jaar gekeurd en hebben we het glutenvrij keurmerk logo van de NCV.

Afbeelding met pijl

Automatisch gegenereerde beschrijving

Daarnaast kunnen mensen met een tarwe allergie ook met een gerust hart vers brood en andere producten bij ons bestellen. Zo helpen we niet alleen mensen met een glutenvrij dieet, maar ook mensen met een tarwevrij dieet.

Hoe zorg je voor lekker brood zonder tarwe?

Het belangrijkste is natuurlijk om een mooie broodstructuur te krijgen die normaal heel natuurlijk gevormd wordt door het tarwemeel en de gluten die hierin zitten. De speciale samenstelling van tarwe en de gluten die als soort lijm fungeren, zorgen bij goed kneden en daarna reizen voor een luchtig en elastisch deeg dat vervolgens bakt tot een mooi luchtig brood dat niet snel uit elkaar valt.

Afbeelding met persoon, binnen, keuken, voorbereiden

Automatisch gegenereerde beschrijving

Wanneer je glutenvrij én tarwevrij bakt, moet je op zoek naar alternatieven om net zo mooi structuur in het brood te krijgen. Hoe wij dit doen is natuurlijk het geheim van de bakker, maar wij zijn er in geslaagd om qua structuur heel dicht in de buurt te komen van normaal lekker luchtig brood dat je bij de bakker op de hoek haalt. Proeven? Bestel ons proefpakket! Er is keuze uit een pakket dat glutenvrij, tarwevrij en lactosevrij is en een pakket dat glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij én sojavrij is.