• 100% Glutenvrij gecertificeerd
  • Altijd vers brood
  • 9.7/10 Klanttevredenheid
  • Gratis verzending vanaf €25,-

De Coronacrisis bij Bakker Leo

Geplaatst op: 27-05-2020 08:22

Het is al een tijdje geleden dat je van ons een blog hebt gezien. Sinds de Coronacrisis hebben we gekke, bijzondere maar ook mooie dingen meegemaakt die we anders nooit hadden verwacht! We willen je graag meenemen in hoe wij de afgelopen tijd hebben ervaren en wat je van ons de komende periode kan verwachten!

Topdrukte en bijzondere maatregelen
Alles begon halverwege maart. Op donderdag 12 maart werden strenge maatregelen door de overheid afgekondigd om controle te kunnen krijgen over het Coronavirus. Zo werd er verzocht zoveel mogelijk thuis te blijven en sociaal contact te mijden. Ook evenementen met meer dan 100 personen werden afgelast. Alle maatregelen zorgden er echter niet voor dat mensen massaal thuis bleven, in tegendeel. Iedereen ging massaal naar de supermarkt om te hamsteren. Rijst, pasta, brood en ja, zelfs toiletpapier vloog de winkels uit. Niet alleen in de supermarkt, maar ook in onze webshop kwamen de bestellingen in grote getalen binnen. Logisch, want een glutenvrij dieet volgen is zo makkelijk nog niet. Als er ook nog de angst leeft dat Bakker Leo tijdelijk dicht zou moeten vanwege het Coronavirus, dan kan je maar beter een voorraad in huis hebben.

Het hele weekend dat erop volgde keken we in spanning toe; "zullen we onze baklimiet bereiken voor de eerstvolgende bakdag van dinsdag 17 maart?" Normaal bereiken we dit limiet niet eens met de kerstdrukte. Helaas bereikten we het wel; en niet alleen die dag, maar ook voor de bakdagen die hierna volgden. We kregen veel ongeruste telefoontjes van klanten die niet meer konden bestellen voor de eerstvolgende bakdag. Dit wilden we niet nog eens meemaken. We willen dat iedereen die glutenvrij eet, ook lekker glutenvrij kan eten. Ook (en misschien wel juist) in deze tijd vinden we dit heel belangrijk! Daarom moesten we ervoor zorgen dat zo min mogelijk klanten zonder brood van Bakker Leo kwamen te zitten. Maar hoe?

We hebben meteen een oproep aan al onze klanten gedaan: Bestel alleen als je voorraad bijna op is en bestel niet onnodig extra. Zo kan iedereen zijn bestelling plaatsen die brood nodig heeft en hoeft niemand tijdelijk zonder te zitten. Daarbij vertelden we dat we gewoon bleven bakken, en dat PostNL ook gewoon onze pakketten bleef bezorgen met de nodige maatregelen. Niks om je druk over te maken dus! Deze oproep werd door veel klanten omarmd; het massale bestellen werd iets minder en we kregen zelfs telefoontjes van klanten die hun bestelling wilden verzetten. Dit zodat iemand anders die het echt nodig heeft zijn bestelling wel kan ontvangen. Hier zijn wij tot op de dag van vandaag heel erg dankbaar voor! Dit heeft er voor gezorgd dat we veel klanten alsnog hun bestelling konden bezorgen voordat hun voorraad echt op was. Dankjewel daarvoor!

Veranderingen en aanpassingen
Naast de topdrukte die we hebben meegemaakt, zijn er natuurlijk ook maatregelen getroffen. Zo hebben we de indeling van de bakkerij veranderd zodat iedereen op anderhalve meter van elkaar kan werken. Waar dit niet mogelijk is, hebben we schermen geplaatst. Daarnaast zijn we vaker onze handen gaan wassen en ontsmetten alsmede de machines en materialen die we gebruiken om het brood te bakken, te snijden en te verpakken. Ook is het nu tijdelijk wat minder gezellig in de pauzes, iedereen neemt apart van elkaar pauze. Geralda (misschien ken je haar wel van de goede hulp via mail of telefoon) zorgt wel iedere week weer voor een heerlijke schaal fruit in de kantine voor de extra vitamientjes tijdens de drukke tijd met alle bijzondere maatregelen. Niet alleen jullie, maar ook wij worden goed verzorgd door haar!

Ook PostNL heeft de nodige maatregelen getroffen. PostNL bezorgt onze pakketten contactloos; als er een handtekening nodig is dan doet de bezorger dit zelf met instemming van de ontvanger. Op deze manier kunnen wij een veilig proces waarborgen van het bakken en inpakken van de glutenvrije broden tot aan de bezorging aan huis.

Downloads - Maatregelen corona | PostNL

Ons assortiment heeft ook wat veranderingen meegemaakt. Zo hebben we door de drukte besloten om tijdelijk alleen nog maar broden en bolletjes te bakken, zodat we zoveel mogelijk mensen van glutenvrij brood konden voorzien. Gelukkig hoefde dit maar tijdelijk en kon iedereen al snel weer van onze lekkere cakeproducten en natuurlijk de glutenvrije eierkoeken genieten. Toen dit weer kon, hebben we ook meteen mooie cadeaupakketten toegevoegd aan ons assortiment. Leuk om te laten bezorgen bij iemand thuis die voor je klaar stond de afgelopen tijd of om iemand te verrassen op zijn of haar verjaardag die je door de Coronacrisis niet kan bezoeken.

Afbeelding met tafel, object, luchtbel, zitten

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ook hebben we het nieuws goed gevolgd en we hoorden overal geluiden dat gist is uitverkocht. Gelukkig hebben wij genoeg voorraad en dit delen we dan ook graag met jullie voor als je zelf ook van bakken houdt. In onze webshop kun je nu dus ook ons bakkersgist vinden voor een eerlijke prijs.

Afbeelding met voedsel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Gekke, bijzondere en mooie momenten
We hebben ook bijzondere momenten meegemaakt. Zo werden we de eerste weken vaak gebeld voor een adreswijziging van bestellingen. Klanten ontvingen hun bestelling vaak op hun werk, omdat ze hier overdag waren. Nu iedereen opeens thuis werkt, verandert natuurlijk ook het bezorgadres van de bestelling. Telefoontjes over adreswijzigingen maakten we eigenlijk bijna nooit mee tot de Coronacrisis, maar is inmiddels standaard geworden tijdens de verwerking van bestellingen. Kom maar door dus met die adreswijzigingen!

Zoals hierboven al genoemd kregen we veel telefoontjes van klanten die hun bestelling wilden verzetten voor anderen. Daarnaast kregen we ook veel opbeurende berichtjes binnen van onze lieve klanten. Dit deelden we dan ook graag met de bakkers en inpakkers in de bakkerij. We hebben misschien niet alle berichtjes kunnen beantwoorden, maar dit maakt ons niet minder dankbaar. De berichtjes geven iedereen in de bakkerij extra motivatie! Hieronder een kleine greep uit alle lieve berichten van jullie.

Afbeelding met schermafbeelding, tafel, zwart, houten

Automatisch gegenereerde beschrijving

Wat je kan verwachten en handige tips
Inmiddels is de rust wedergekeerd in de bakkerij. De maatregelen zijn het nieuwe normaal geworden en we helpen elkaar waar nodig. Onze klanten weten inmiddels dat we gewoon doorgaan met bakken. Ook het aantal bestellingen is weer redelijk genormaliseerd. Ook PostNL levert 'gewoon' de bestellingen de eerstvolgende dag. Als dit een keer niet lukt, kun je contact met ons opnemen.

Het kan wel weer voorkomen dat we ons baklimiet gaan bereiken op bepaalde dagen. Daarom is de beste tip van ons: Bestel alvast vooruit. Je kunt in onze webshop tot 3 weken vooruit bestellen, op deze manier ben je zeker van je bestelling. Ook wij vinden dit fijn, zo kunnen wij beter onze werkzaamheden plannen.

Verder houden we de maatregelen goed in de gaten en houden we jullie op de hoogte wanneer er wat verandert. Voor nu ziet alles er weer normaal uit voor jullie en kan je gewoon op ons rekenen als het gaat om lekker glutenvrij brood dat vers bezorgd wordt! Zit je met een vraag? Dat kan gaan om een ingrediënt van een brood tot aan hoe je bestelling wordt bezorgd, bel of mail! We helpen je graag.

Heb je een vraag omtrent het coronavirus en wat de invloed van bijvoorbeeld coeliakie is? Dan verwijzen we je graag naar het nieuws van het NCV op glutenvrij.nl. Hier lees je de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus en de invloed van coeliakie.

Als afsluiter wensen we jullie allemaal natuurlijk heel veel gezondheid toe! Hopelijk wordt alles snel weer normaal en kunnen we elkaar ook weer snel ontmoeten op één van de glutenvrije markten.

Bekijk ook eens de volgende producten:

Afbakbroodjes bruin glutenvrij
Afbakbroodjes bruin glutenvrij
€ 3,25
Proefpakket compleet glutenvrij
Proefpakket compleet glutenvrij
€ 15,00
Proefpakket lactosevrij glutenvrij
Proefpakket lactosevrij glutenvrij
€ 15,00
Roombotercake ingepakt op mooie plank
Roombotercake ingepakt op mooie plank
€ 12,50
Verwenpakket Groot
Verwenpakket Groot
€ 18,99
Verwenpakket Klein
Verwenpakket Klein
€ 13,98
Bruin Brood glutenvrij
Bruin Brood glutenvrij
€ 3,59
Wit Brood glutenvrij
Wit Brood glutenvrij
€ 3,08
Meerzadenbrood glutenvrij
Meerzadenbrood glutenvrij
€ 3,59
Zonnebloempittenbrood glutenvrij
Zonnebloempittenbrood glutenvrij
€ 3,99
Donker meergranenbrood vitaal glutenvrij
Donker meergranenbrood vitaal glutenvrij
€ 3,99
<