• 100% Glutenvrij gecertificeerd
  • Altijd vers brood
  • 9.7/10 Klanttevredenheid
  • Gratis verzending vanaf €30,-

Do’s and don’ts voor een héérlijke glutenvrije barbecue

Geplaatst op: 01-06-2023 14:03

Do’s and don’ts voor een héérlijke glutenvrije barbecue

Het zonnetje schijnt weer en de temperatuur loopt eindelijk op. Dat kan maar één ding betekenen; barbecuen! Met deze do’s en don’ts wordt een gezellig barbecue-etentje ook voor jou als glutenvrije eter een feestje om van te genieten!

gratis Barbecues In Houtskoolgrill Stockfoto

Don’t: Leg niet je vlees op de zelfde BBQ als dat het vlees van de niet glutenvrije mensen ligt. Er is namelijk een kans op kruisbesmetting. Onbewerkt vlees ia altijd glutenvrij, maar zodra deze gemarineerd is bestaat er een kans dat het vlees wel gluten bevat. Hierdoor zal ook gluten op de BBQ achterlaten. Dit geldt voor het gebruik van een zelfde tang.

Do: Om kruisbesmetting te voorkomen kan je bijvoorbeeld je eigen (wegwerp)barbecue meenemen. Ook kan je aluminium grilbakjes kopen en deze op de barbecue leggen. Dit is makkelijker om mee te nemen dan een wegwerp barbecue. Neem ook altijd een reserve tang mee, zo heb je altijd een tang die glutenvrij blijft.

wfMP0oHHZwXYwAAAABJRU5ErkJggg==

Don’t: Gebruik niet dezelfde kruidenkaas, kruidenboter, knoflookboter of ander smeersel.

Do: Neem je eigen smeersel mee, zo voorkom je ook kruisbesmetting. De kans bestaat namelijk anders dat er kruimels gluten in het smeersel komen en dat jij die op je lekkere glutenvrij broodje smeert. Daarom is het belangrijk om je eigen te hebben, zodat je ook lekker kan genieten van een glutenvrij broodje zonder gluten. Je kan ook voordat de barbecue begint, een beetje van het smeersel in een apart bakje doen als het nog niet gebruikt is.

Afbeelding met brood, bakwaren, keukenapparaat, Huishoudelijk apparaat  Automatisch gegenereerde beschrijving

Don’t: Bak niet je glutenvrije stokbrood of andere broodjes in dezelfde oven als waar het ‘gewone’ stokbrood wordt gebakken.

Do: Bak je broodjes thuis af en neem ze mee in aluminiumfolie om ze warm te houden. Je kan ze ook in aluminiumfolie afbakken op het rooster van de barbecue. Zo voorkom je kruisbesmetting.