• 100% Glutenvrij gecertificeerd
  • Altijd vers brood
  • 9.7/10 Klanttevredenheid
  • Gratis verzending vanaf €30,-

Hoe kun je onze versgebakken glutenvrije producten het beste bewaren?

Geplaatst op: 31-07-2023 13:55

Bij Bakker Leo worden alle glutenvrije producten vers gebakken. Op deze manier zorgen we voor een heerlijk versgebakken smaak en een optimale structuur. Wij voegen ook geen extra middelen aan ons brood toe om het langer houdbaar te maken, zodat we deze versheid en structuur kunnen waarborgen. Dit zorgt er wel voor dat onze producten niet lang houdbaar blijven buiten de vriezer. In deze blog delen we handige tips over hoe je de versgebakken glutenvrije producten van Bakker Leo het beste kunt bewaren en hoelang ze houdbaar zijn, zodat je van elke hap kunt blijven genieten.

 

Afbeelding met persoon, Snack, voedsel, kleding  Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Glutenvrije broden en glutenvrije bolletjes

Om de versheid te behouden, raden we aan om de broden na binnenkomst meteen in te vriezen als je ze niet op dezelfde dag consumeert. De broden kunnen gewoon ingevroren worden in hun originele verpakking. Op deze manier kun je de broden minimaal nog 2 maanden bewaren in de vriezer. Wanneer je een glutenvrij broodje nodig hebt, kun je deze een paar minuten van te voren uit de vriezer halen aangezien deze best snel ontdooit zijn. Onze glutenvrije bolletjes kun je het beste een uur van te voren uit de vriezer halen. Zo zal je weer de heerlijke verse smaak ervaren van het glutenvrije brood.

 

Glutenvrije vloerbroden

Onze vloerbroden zijn lekkere broden met een knapperige korst. Om de versheid en de knapperige korst te behouden kun je het beste deze vloerbroden meteen na binnenkomst invriezen. Buiten de vriezer is het namelijk maar twee dagen houdbaar.

Wil je het brood niet in één keer consumeren, dan kun je dit brood het beste afbakken en daarna in plakjes weer invriezen. Deze broden moeten afgebakken worden gedurende 8-10 minuten op 210 graden.

Het brood kan bij aankomst ook direct ingevroren worden, je kunt deze er uithalen wanneer je tijd hebt om het glutenvrije vloerbrood af te bakken. Het is dan wel belangrijk dat het brood waarschijnlijk 1-2 minuten langer in de oven moet, houd het zelf in de gaten en doe dit op gevoel. Je kunt ook eerst het brood laten ontdooien voordat je hem in de oven doet. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat.

 

Glutenvrije muffins, cakes en eierkoeken

Onze heerlijke cakeproducten zijn een genot bij elke gelegenheid. Deze zijn tot twee weken na binnenkomst houdbaar. Het is wel van belang onze verpakking goed af te sluiten of om ze in een lucht dichte container te bewaren. Zo kun je namelijk uitdroging voorkomen. Ook zijn deze producten in te vriezen. Dit kan ook gewoon in onze verpakking. Op deze manier zijn de cakeproducten minimaal nog twee maanden te bewaren in de vriezer.