• 100% Glutenvrij gecertificeerd
  • Altijd vers brood
  • 9.7/10 Klanttevredenheid
  • Gratis verzending vanaf €25,-
Zondagssluiting Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug, We hopen op uw begrip en staan maandag tot en met zaterdag met veel plezier en inzet voor u klaar!

Het glutenvrije leven van Marit

Geplaatst op: 01-09-2020 09:00

Een kijkje in het glutenvrije leven van Marit! Ze weet als geen ander hoe het is wanneer je de diagnose coeliakie krijgt. Maar ze heeft haar weg goed gevonden en helpt en inspireert nu anderen! Hoe? Lees snel verder.

Sinds wanneer eet je glutenvrij?

Om heel precies te zijn was mijn coeliakiediagnose op 22 januari 2014 en ik zal die dag nooit vergeten. Sindsdien eet ik volledig glutenvrij en vier ik op precies die datum mijn coeliakieverjaardag.

Hoe kwam je erachter dat je baat hebt bij een glutenvrij dieet?

Ik schreef ooit een uitgebreid artikel over mijn diagnose, die lees je hier. De korte versie daarvan is dat ik eind 2013 erg ziek werd tijdens een stageperiode. Met de week takelde ik verder af en ik kon op een gegeven moment haast nog alleen maar op de bank liggen. Na een paar doktersbezoeken en uiteindelijk een doorverwijzing naar een internist, werd ik in het ziekenhuis eindelijk geprikt op antistoffen. Een biopt volgde en al snel bleek ik coeliakie te hebben. Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld en wist altijd dat er iets aan de hand was. Dat is een duidelijk aanwezig onderbuikgevoel, mijn hele leven wist ik al dat er iets niet goed zat. Door flink doorzetten bij huisarts heb ik nu een diagnose in the pocket.

Op welke manier heeft het invloed op je dagelijks leven?

In het begin wist ik niet waar ik het zoeken moest; ik wist totaal niet wat ik mocht eten, waar ik mijn boodschappen moest gaan doen en of ik ooit nog uit eten durfde. Maar door eindeloos online alles op te zoeken, kreeg ik steeds meer kennis. Ik meldde me aan bij glutenvrije groepen op Facebook, waar ik goed geholpen ben door anderen en nog steeds veel inspiratie opdoe. Sinds maart 2017 deel ik mijn eigen kennis en ervaring met anderen op mijn blog maakhetglutenvrij.nl en bijbehorende social kanalen.

Het heeft op dit moment voor het overgrote deel een positieve invloed op mijn leven. Ik help maandelijks duizenden mensen met mijn online inspiratie. Maar daarnaast baal ik natuurlijk nog steeds af en toe: als ik uit eten ben en het misgaat of als anderen iets eten wat ik niet mag. De sociale gelegenheden buiten mijn eigen huis blijven altijd een lastig karakter houden.

Wat is je favoriete product van Bakker Leo?

De afbakbroodjes (sinds kort ook de bruine!) en tijgerbollen. Die eerste eten wij hier in huis graag met knakworst en die tweede eigenlijk met allerlei beleg. De Bakker Leo producten gaan ook vaak mee als ik bij iemand anders eet of tijdens een weekendje weg. Eens in de zoveel tijd plaats ik een grote bestelling en kan ik weer even vooruit. Lang leve een grote diepvries op zolder!

Sta je zelf graag in de keuken? Zo ja, wat maak je het liefst?

Dagelijks sta ik in de keuken! Het is echt mijn happy place. Toen we dit huis kochten, kregen we er een keuken bij die ik zelf ook zou uitkiezen. Een groot fornuis, goede oven, kookeiland en genoeg ruimte voor glutenvrije voorraad in de kastjes.

Hier thuis eten we echt alles door elkaar en dat blijkt ook uit de foto hieronder. Maar wat vaak op tafel staat is bonenschotel, kip tandoori, een stamppotje, tonijnsalade en allerlei soorten pasta. Wat bakken betreft maak ik graag brownies, monchoutaart en sinds kort heb ik cheesecake ontdekt. Heel makkelijk glutenvrij te maken!