• 100% Glutenvrij gecertificeerd
  • Altijd vers brood
  • 9.7/10 Klanttevredenheid
  • Gratis verzending vanaf €25,-
Zondagssluiting Op zondag zijn wij altijd gesloten. Wij beschouwen de zondag vanuit onze christelijke geloofsovertuiging als rustdag waarop wij geen commerciële activiteiten doen. Om die reden is het op zondag niet mogelijk om een bestelling te plaatsen. Graag zien wij u op andere dagen van de week terug, We hopen op uw begrip en staan maandag tot en met zaterdag met veel plezier en inzet voor u klaar!

De lekkerste glutenvrije recepten voor pakjesavond

Geplaatst op: 19-11-2020 15:17

Pakjesavond! Dat betekent natuurlijk leuke cadeautjes en heel veel lekkernijen. Maar hoe zit dat met die lekkernijen als je glutenvrij moet eten? Bakker Leo heeft dit jaar voor het eerst glutenvrije speculaaskoekjes en glutenvrije speculaaseierkoeken in het assortiment! Met deze producten zijn ook heerlijke glutenvrije recepten te maken om van het heerlijk avondje ook een heerlijk glutenvrij avondje te maken. Alle recepten zijn geschikt om samen met je kinderen te maken, juist leuk!

Glutenvrije arretjescake met speculaas

Afbeelding met tafel, taart, stuk, chocolade

Automatisch gegenereerde beschrijving

De klassieke arretjescake met lange vingers of biscuitjes zijn bij de meeste mensen wel bekend. Zó ongezond, maar zó lekker! Wist je dat het ook erg lekker is met speculaaskoekjes? Vervang de lange vingers door gebroken stukken speculaaskoekjes in het recept en je hebt een heerlijke glutenvrije arretjescake!

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

  • Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de boter al roerend bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot een egaal mengsel.
  • Doe de speculaaskoekjes in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te fijn worden, ca. 1½ -2 cm. Meng de kruimels door het cacaomengsel. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het mengsel erin. Strijk glad. Laat minimaal 3 uur afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast.

Let op: Er zitten rauwe eieren in dit recept verwerkt, hierdoor is het niet geschikt voor kinderen onder de 5 jaar, zwangere vrouwen en mensen met verminderde weerstand.

Glutenvrije taartbodems
De speculaaskoekjes zijn bij uitstek geschikt voor een heerlijke taartbodem! Wat denk je van een zelfgemaakte kwarktaart of cheesecake? Wij beginnen al te watertanden.

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

  • Doe 1 pak speculaaskoekjes in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten heel fijn worden.
  • Giet de speculaaskruimels in een kom en gier hier 90 gram gesmolten roomboter bij.
  • Meng goed door elkaar en giet in de ingevette bakvorm.
  • Druk goed aan en laat opstijven in de koelkast.
  • Nu kan je een vulling naar keuze boven op de bodem gieten, laten opstijven in de koelkast en smullen maar!