• 100% Glutenvrij gecertificeerd
  • Altijd vers brood
  • 9.7/10 Klanttevredenheid
  • Gratis verzending vanaf €30,-

5x Een heerlijk recept met onze glutenvrije koekjes!

Geplaatst op: 20-09-2021 16:41

Onze verschillende soorten koekjes zijn zo al heerlijk om te eten, maar je kan er natuurlijk ook lekkere glutenvrije recepten mee maken! Bakker Leo inspireert je graag met deze vijf recepten.

Glutenvrije arretjescake

Afbeelding met stuk, chocolade, punt, verschillend  Automatisch gegenereerde beschrijving

De klassieke arretjescake met lange vingers of biscuitjes zijn bij de meeste mensen wel bekend. Zó ongezond, maar zó lekker! Wist je dat het ook erg lekker is met onze glutenvrije koekjes? Vervang de lange vingers door gebroken stukken speculaaskoekjes of chocolate chip cookies in het recept en je hebt een heerlijke glutenvrije arretjescake!

Wat heb je nodig?

2 eieren

200 g witte suiker

50 g cacaopoeder

200 g ongezouten roomboter

1 pak glutenvrije speculaaskoekjes of chocolate chip cookies

Hoe maak je het?

Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de boter al roerend bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot een egaal mengsel.

Doe de glutenvrije koekjes in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te fijn worden, ca. 1½ -2 cm. Meng de kruimels door het cacaomengsel. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het mengsel erin. Strijk glad. Laat minimaal 3 uur afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast.

Let op: Er zitten rauwe eieren in dit recept verwerkt, hierdoor is het niet geschikt voor kinderen onder de 5 jaar, zwangere vrouwen en mensen met verminderde weerstand.

Glutenvrije Tiramisu

Afbeelding met tafel, kop, binnen, voedsel  Automatisch gegenereerde beschrijving

Tiramisu is een heerlijk Italiaans dessert met koffie, lange vingers, mascarpone en cacaopoeder. Maak er een heerlijke glutenvrije variant van met onze koekjes!

Wat heb je nodig?

250 g mascarpone

50 g witte suiker

250 ml slagroom

1 kop sterke koffie, afgekoeld

1 zakje vanillesuiker

1 pak glutenvrije speculaaskoekjes of chocolate chip cookies

1 eetlepel cacaopoeder

Hoe maak je het?

Klop de slagroom met 25 gr suiker stijf en zet zolang in de koelkast. Klop daarna de mascarpone met de andere 25 gr suiker en vanillesuiker goed door elkaar. Spatel de slagroom en de mascarpone door elkaar.

Dip de koekjes in de koffie en verkruimel ze daarna grof in een schaaltje. Doe wat koekkruimels op de bodem van glaasjes of een grote schaal en schep wat van het mascarponemengsel er op. Verdeel hier weer wat koekjes op en maak zo laagjes.

Zet de glaasjes of de schaal in de koelkast en laat ze minimaal 3 uur opstijven. Het beste is om het een nacht te laten staan.

Bestrooi de tiramisu voor het serveren met wat cacaopoeder.

Glutenvrije taartbodems

Afbeelding met voedsel, bord, drank  Automatisch gegenereerde beschrijving

De glutenvrije koekjes zijn uitermate geschikt voor een heerlijke taartbodem! Wat denk je van een zelfgemaakte kwarktaart of cheesecake? Wij beginnen al te watertanden.

Wat heb je nodig?

90 g ongezouten roomboter

1 pak glutenvrije koekjes, kies een soort dat past bij de vulling die bovenop de taartbodem komt.

Taartvulling naar wens, denk aan glutenvrije cheesecake, kwarktaart of bavaroise.

Hoe maak je het?

Doe 1 pak koekjes in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten heel fijn worden.

Giet de speculaaskruimels in een kom en giet hier 90 gram gesmolten roomboter bij. Meng goed door elkaar en giet in de ingevette bakvorm. Druk goed aan en laat opstijven in de koelkast.

Nu kan je een vulling naar keuze boven op de bodem gieten, laten opstijven in de koelkast en smullen maar!

Tip: Bewaar wat kruimels om te decoreren op de bovenkant van de tart, dat maakt de taart meteen een stuk feestelijker!

Glutenvrije koekjes versieren

Afbeelding met donut, gegeten  Automatisch gegenereerde beschrijving

Ouderwets koekjes versieren, super leuk om samen met je kinderen te doen! Kies hiervoor het soort glutenvrije koekjes die je kinderen het lekkerst vinden en de leukste glutenvrije koekjesdecoratie. Ook leuk om met een kinderfeestje te doen!

Wat heb je nodig?

1 pak glutenvrije koekjes naar keuze, of meer pakken natuurlijk.

Een pakje glazuur of poedersuiker met een beetje water of ranja om het zelf te maken.

Glutenvrije koekjesdecoratie, in de supermarkt is heel veel leuks te vinden bij het schap voor het bakken van eigen cakes en taarten.

Hoe maak je het?

Maak zelf glazuur door 100 gram poedersuiker te mengen met een 1 eetlepel water of ranja, meng dit goed tot je een mooi dikke stroop krijgt.

Bestrijk de bovenkant van de koekjes met glazuur. Versier de koekjes geheel naar eigen wens en laat de glazuur uitharden.

Smullen maar!

Glutenvrije Fudge met koekkruimels

Citroen fudge met koekkruimels en cranberries.

Fudge is heerlijk snoepgoed gemaakt van boter, suiker en melk of room. Hier kan je duizenden varianten op bedenken, zoals deze met koekkruimels!

Wat heb je nodig?

30 gram boter

340 gram witte chocolade

80 ml gecondenseerde melk

3 el lemon curd

1 pak glutenvrije cranberry-pompoenpitcookies

Hoe maak je het?

Doe de boter, witte chocolade en gecondenseerde melk in een hittebestendige kom. Verwarm dit in de magnetron voor 30 seconde. Roer door en kijk of de witte chocolade goed is gesmolten en alles goed met elkaar mengt. Als dit nog niet zo is, herhaal dit tot alles goed gesmolten en gemengd is.

Meng nu de lemon curd door het mengsel. Bekleed een bakvorm met bakpapier (bijvoorbeeld een taartvorm of ovenschaal) en bedek het met de helft van het mengsel.

Verkruimel de glutenvrije koekjes en verdeel over de eerste helft van het mengsel. Giet de tweede helft van het mengsel over de koekkruimels. Maak het eventueel nog wat feestelijker door op de bovenkant wat koekkruimels te strooien en te decoreren met chocolade. Dek het geheel goed af met vershoudfolie en laat de fudge minimaal twee uur opstijven in de koelkast. Daarna kan je het in blokjes snijden.

De fudge is zeker twee weken houdbaar in de koelkast, dus altijd iets lekkers in huis voor bij de koffie of als tussendoortje.

Bekijk ook eens de volgende producten:

Proefpakket glutenvrij tarwevrij lactosevrij
Proefpakket glutenvrij tarwevrij lactosevrij
€ 20,00
Proefpakket glutenvrij tarwevrij lactosevrij sojavrij
Proefpakket glutenvrij tarwevrij lactosevrij sojavrij
€ 20,00
Bruin Brood glutenvrij
Bruin Brood glutenvrij
€ 3,99
Meerzadenbrood glutenvrij
Meerzadenbrood glutenvrij
€ 4,09
Mini speculaas eierkoeken glutenvrij
Mini speculaas eierkoeken glutenvrij
€ 4,49
Speculaaskoeken glutenvrij
Speculaaskoeken glutenvrij
€ 4,75
Speculaaspakket glutenvrij
Speculaaspakket glutenvrij
€ 17,49
Kerststol met spijs glutenvrij
Kerststol met spijs glutenvrij
€ 7,49