- 100% Glutenvrij gecertificeerd
- Altijd vers brood
- 9.7/10 Klanttevredenheid
- Gratis verzending vanaf €30,-
5x Een heerlijk recept met onze glutenvrije koekjes!
Geplaatst op: 20-09-2021 16:41
Onze verschillende soorten koekjes zijn zo al heerlijk om te eten, maar je kan er natuurlijk ook lekkere glutenvrije recepten mee maken! Bakker Leo inspireert je graag met deze vijf recepten.
Glutenvrije arretjescake
De klassieke arretjescake met lange vingers of biscuitjes zijn bij de meeste mensen wel bekend. Zó ongezond, maar zó lekker! Wist je dat het ook erg lekker is met onze glutenvrije koekjes? Vervang de lange vingers door gebroken stukken speculaaskoekjes of chocolate chip cookies in het recept en je hebt een heerlijke glutenvrije arretjescake!
Wat heb je nodig?
2 eieren
200 g witte suiker
50 g cacaopoeder
200 g ongezouten roomboter
1 pak glutenvrije speculaaskoekjes of chocolate chip cookies
Hoe maak je het?
Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de boter al roerend bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot een egaal mengsel.
Doe de glutenvrije koekjes in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te fijn worden, ca. 1½ -2 cm. Meng de kruimels door het cacaomengsel. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het mengsel erin. Strijk glad. Laat minimaal 3 uur afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast.
Let op: Er zitten rauwe eieren in dit recept verwerkt, hierdoor is het niet geschikt voor kinderen onder de 5 jaar, zwangere vrouwen en mensen met verminderde weerstand.
Glutenvrije Tiramisu
Tiramisu is een heerlijk Italiaans dessert met koffie, lange vingers, mascarpone en cacaopoeder. Maak er een heerlijke glutenvrije variant van met onze koekjes!
Wat heb je nodig?
250 g mascarpone
50 g witte suiker
250 ml slagroom
1 kop sterke koffie, afgekoeld
1 zakje vanillesuiker
1 pak glutenvrije speculaaskoekjes of chocolate chip cookies
1 eetlepel cacaopoeder
Hoe maak je het?
Klop de slagroom met 25 gr suiker stijf en zet zolang in de koelkast. Klop daarna de mascarpone met de andere 25 gr suiker en vanillesuiker goed door elkaar. Spatel de slagroom en de mascarpone door elkaar.
Dip de koekjes in de koffie en verkruimel ze daarna grof in een schaaltje. Doe wat koekkruimels op de bodem van glaasjes of een grote schaal en schep wat van het mascarponemengsel er op. Verdeel hier weer wat koekjes op en maak zo laagjes.
Zet de glaasjes of de schaal in de koelkast en laat ze minimaal 3 uur opstijven. Het beste is om het een nacht te laten staan.
Bestrooi de tiramisu voor het serveren met wat cacaopoeder.
Glutenvrije taartbodems