- 100% Glutenvrij gecertificeerd
- Altijd vers brood
- 9.7/10 Klanttevredenheid
- Gratis verzending vanaf €30,-
Glutenvrije Eierkoeken | Het meest veelzijdige stukje koek!
Geplaatst op: 18-10-2021 17:18
De glutenvrij eierkoeken van Bakker Leo zijn zo al heerlijk om te eten. Helemaal nu ze ook weer terug zijn in de najaarsvariant met smaakvolle speculaaskruiden. Maar wist je dat je er ook oneindig veel leuke en lekkere glutenvrije recepten mee kan maken? Lees snel verder!
De glutenvrije eierkoeken van Bakker Leo
Bakker Leo maakt dit najaar twee soorten glutenvrije eierkoeken. De originele glutenvrije eierkoeken, mooi groot van formaat en heerlijk smeuïg. En glutenvrije speculaaseierkoeken, iets kleiner van formaat waardoor ze een ideaal tussendoortje vormen op ieder moment van de dag. En natuurlijk extra lekker nu het sinterklaasfeest weer dichterbij komt.
De eierkoeken worden elke twee keer per week vers op bestelling gebakken en thuisbezorgd. Ze zijn buiten de vriezer 2 weken te bewaren. Wilt u ze graag langer bewaren? De glutenvrije eierkoeken kan u heel goed invriezen, voor minimaal 2 maanden. Een tip is om tussen de eierkoeken een velletje plastic te doen voor het invriezen, zo kan u ze makkelijk per stuk uit de vriezer halen.
Glutenvrije Amerikaner
Een typisch Duitse lekkernij, kan je ook makkelijk zelf maken! We hebben twee lekkere variaties gemaakt. Erg leuk om met je kinderen te maken in de herfstvakantie.
Wat heb je nodig?
- 1 pak glutenvrije eierkoeken
- 100 g Poedersuiker
- 1 eetlepel melk
- Melkchocolade of pure chocolade
Hoe maak je het?
Leg de eierkoeken met de bolle kant naar beneden.
Meng de poedersuiker met de melk tot mooie vloeibare glazuur.
Bestrijk alle eierkoeken met een lekkere dikke laag glazuur.
Voor de variant met chocolade smelt je de chocolade; 30 seconde in de magnetron, goed doorroeren en even laten staan. Daarna nog een keer doorroeren voor gebruik. Maak mooie chocolade strepen op de eierkoeken met een eetlepel of maak er een prachtige eigen creatie van!
Een glutenvrij gebakje
Maak een heerlijk glutenvrij gebakje van onze eierkoeken. Bijvoorbeeld een variant op een koffiebroodje of een mooi slagroomgebakje.
Wat heb je nodig?
- 1 pak glutenvrije eierkoeken
- Slagroom of banketbakkersroom
- Verschillende soorten vers fruit
- Abrikozen of perzikjam
Hoe maak je het?
Voor een glutenvrije variant op een koffiebroodje spuit je de banketbakkersroom in een mooie ronde op de eierkoek. Versier daarna met verschillende vruchtjes naar keuze.
Voor een lekker glutenvrij slagroomgebakje snijd je de eierkoek doormidden. Smeer op de ene helft een beetje jam, spuit daar boven op een mooie laag slagroom. Leg de tweede helft van de glutenvrije eierkoek hier bovenop en herhaal met de jam en de slagroom. Versier met lekkere vruchtjes!
Handige tip van de bakker: Smelt een beetje jam in een pannetje en bestrijk hiermee het fruit, zo krijgt het fruit een mooie glans en kan je het langer bewaren zonder dat het fruit verkleurt.
Glutenvrije traktaties
Met eierkoeken kan je heel veel verschillende soorten traktaties maken. We krijgen vaak leuke foto’s van klanten toegestuurd. Een voorbeeldje zijn deze leuke eierkoek egels.
Wat heb je nodig?
- Een pak eierkoeken ( of meer als je voor een grote groep een traktatie maakt)
- Chocoladepasta of boter
- Hagelslag
Hoe maak je het?
Snijd aan één kant van de eierkoek halve maantjes weg, zodat je een neusje krijgt van de egel. Smeer boter of chocoladepaste op de ander helft van de eierkoek en bestrooi met hagelslag. Maak met chocoladepaste twee ogen en een neusje en klaar is je mooie eierkoek egel!
Glutenvrije gevulde eierkoeken
Leuk voor een high tea of voor lekker extraatje tijdens de lunch, gevulde eierkoeken! Leuk om op een prikker te maken en bijvoorbeeld door midden of in vieren te delen.
Wat heb je nodig?
- Een pak eierkoeken
- Yoghurt
- Verse aardbeien of ander soort fruit
- Prikkers
Hoe maak je het?
Leg een eierkoek met de bolle kant naar beneden. Smeer hier een laagje yoghurt op en beleg met plakjes aardbeien of andere vruchten. Leg er een eierkoek boven op met de bolle kant naar boven. Steek 2 of 4 prikkers in de eierkoek en snijd tussen de prikkers door in mooie gelijke stukken. En klaar zijn je lekkere hapjes!