- 100% Glutenvrij gecertificeerd
- Altijd vers brood
- 9.7/10 Klanttevredenheid
- Gratis verzending vanaf €30,-
Een feestje op tafel! Met de glutenvrije paasdesserts van Bakker Leo
Geplaatst op: 11-03-2022 11:00
Op zoek naar een glutenvrij dessert voor Pasen? Bakker Leo Glutenvrij heeft zijn favorieten op een rijtje gezet! Met deze recepten wordt het pas echt een vrolijk Paasfeest. Lees snel verder!
Luxe spiesjes met cake, fruit en chocolade
Benodigdheden:
- Glutenvrije roomboter cake
- Aardbeien
- Chocolade
Snij de cake in plakken van zo’n 2 centimeter. Met uitsteekvormpjes kun je verschillende vormen uit de cake halen. Prik een cakevormpje aan een satéprikker, vervolgens een aardbei, dan weer een cakevormpje en afsluiten met een aardbei. Smelt vervolgens de chocolade au bain-marie tot deze helemaal gesmolten is. Met een lepel kan de chocolade over de spiesjes besprenkeld worden. Vervolgens de spiesjes laten afkoelen zodat de chocolade hard kan worden.
Luxe Roomboter Cake
Benodigdheden:
- Glutenvrije roomboter cake
- Jam
- Botercrème
- Slagroom
- Vruchtjes ter decoratie (aardbeien, druiven, kiwi en ananas)
- Chocolaatjes ter decoratie
- Spuitzak
Snijd de glutenvrije roomboter cake horizontaal doormidden. Bestrijk de binnenkant van beide lagen met een dun laagje jam. Vul de spuitzak met botercrème en bedek door middel van door draaiende bewegingen de onderste laag van de cake. Leg hier boven op de bovenste laag van de cake en bedek deze laag met slagroom. Dit kan met een spuitzak of een slagroom bus. Versier tot slot de bovenkant met de vruchtjes en de chocolaatjes.
Versierde eierkoeken en muffins
Benodigdheden:
- Glutenvrije eierkoeken
- Glutenvrije muffins (vanille of chocolade)
- Banketbakkers room
- Slagroom
- Vruchtjes ter decoratie (aardbeien, druiven, kiwi en ananas)
- Decoratiestrooisel
Spuit in een mooie ronde de banketbakkersroom of slagroom op de eierkoek of muffin. Decoreer vervolgens met vruchtjes en decoratiestrooisel.
Luxe dessert in glas
Benodigdheden:
- 4 mooie glaasjes
- 1 pak glutenvrije eierkoeken
- Mascarpone mousse (125gr mascarpone, 1 eidooier, 25 gram suiker, 125ml slagroom)
- Advocaat
- Chocolade snippers
Verkruimel 2 eierkoeken en verdeel dit over de vier glaasjes. Druk stevig aan met een lepel. Verdeel de suiker over twee kommen. Voeg aan kom de eidooier toe en klopt dit voor 5 minuten met een mixer. Voeg de helft van de mascarpone toe en klop nogmaals goed met een mixer. Voeg vervolgens de rest van de mascarpone toe en meng met een spatel door het mengsel. Voeg aan de andere kom de slagroom toe aan de suiker en klop deze helemaal luchtig. Voeg vervolgens beetje bij beetje de mascarpone toe en meng het geheel goed door. Verdeel de mousse over de vier glaasjes. Schenk een laagje advocaat over de mousse en decoreer tot slot met chocolade snippers.