• 100% Glutenvrij gecertificeerd
  • Altijd vers brood
  • 9.7/10 Klanttevredenheid
  • Gratis verzending vanaf €25,-

De lekkerste Paasrecepten maak je met Bakker Leo

Geplaatst op: 07-04-2020 14:57

Maak Pasen tot een glutenvrij succes met heerlijke recepten van Bakker Leo en Zanna Hofstede. Mooi versierde eierkoeken of muffins, een heerlijke brunch met gevulde bolletjes of een lekkernij van de feeststol, je leest het allemaal in deze overheerlijke Paasblog!

Versierde eierkoeken en muffins

Leuk om samen met de kinderen te maken: Versierde eierkoeken of muffins. Hieronder maken we twee voorbeeldjes, maar je kan natuurlijk ook zelf hele leuke paascreaties maken met maar een paar benodigdheden!

 Deze verrukkelijke cupcakes met vogelnestjes is zien er niet alleen super leuk uit, ze maken Pasen extra feestelijk! Lees verder op BonApetit!  #easter #pasen #cupcakes #bakken

Wat hebben we nodig?

  • Een pak eierkoeken of een pak muffins
  • Poedersuiker
  • Gele ranja
  • Botercrème (bijvoorbeeld topping van dr. Oetker)
  • Hagelslag
  • Gekleurde decoratie (genoeg keus van Dr. Oetker)
  • paaseitjes (controleer de verpakking dat ze glutenvrij zijn)
  • Feestelijke muffinvormpjes

Hoe maken we het?

  • Nestje van een muffins: Vervang het muffinvormpje voor een feestelijke muffinvorm. Spuit een mooie ronde van de botercrème op de muffin, versier dit met hagelslag en leg in het midden drie paaseitjes.
  • Eierkoek kuikentje: Maak glazuur door 100 gram poedersuiker de mengen met een halve eetlepel gele ranja, zo krijgt het glazuur een mooie lichtgele kleur. Met het glazuur bedek je de eierkoeken. Versier daarna de eierkoeken, om een kuikentje te maken leg je in het midden een punt van oranje decoratie en maak je oogjes van zwarte of donkerbruine decoratie.

Broodje met ei
Een heerlijke recept, bedacht door Zanna Hofstede, diëtiste en net als jullie fan van Bakker Leo. Eet je vaker een broodje ei, maar wil je met Pasen een keer iets anders op tafel zetten? Dit is je kans! Het is super makkelijk en ziet er gezellig uit op tafel. In het recept gebruiken we onze bruine bollen glutenvrij.

Wat hebben we nodig?

  • 2 bruine bollen
  • 2 eieren
  • handje spinazie
  • plakjes gerookte zalm
  • kruiden om op smaak te brengen (zout, peper, Italiaanse kruiden)

Hoe maken we het?

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de broodjes daar op.
  • Snijd met een mes kapjes uit de bovenkant van de broodjes en druk het zachte brood eronder wat in met je vingers.
  • Vul de holletjes met je producten naar keuze (plakje zalm, spinazie) en breek in elk broodje 1 ei.
  • Breng op smaak met zout, peper en eventueel kruiden.
  • ‘Bak’ de broodjes in 15/20 minuten gaar. Kijk even of het ei gestold is ja/nee. Zo niet, dan ietsje langer!

Tip! Je kan eindeloos variëren met de vulling van het broodje, denk bijvoorbeeld aan kaas, ham of champignons.

Ps. Zanna heeft ook nog een heel lekker recept gemaakt met brood van Bakker Leo, namelijk cheesecake! Klik hier voor het recept.

Wentelteefjes van feeststol
Na Pasen ook altijd nog een stukje feeststol over? Misschien heb je er niet meer echt zin in en weet je niet zo goed wat je er mee moet. Wij hebben de oplossing: Wentelteefjes! Door de krenten, rozijnen en het spijs smaken deze wentelteefjes extra lekker.