• 100% Glutenvrij gecertificeerd
  • Altijd vers brood
  • 9.7/10 Klanttevredenheid
  • Gratis verzending vanaf €30,-

Glutenvrije appelkruimeltaart recept

Geplaatst op: 03-01-2024 11:38

Laat je keuken vullen met de heerlijke geur van deze onweerstaanbare glutenvrije appelkruimeltaart! Dit recept biedt de perfecte combinatie van zoete, sappige appels en een krokante, goudbruine kruimeltopping, allemaal zonder een spoor van gluten. Ideaal voor iedereen die op zoek is naar dat klassieke comfortfood, maar dan aangepast aan een glutenvrij dieet. Trek je schort aan, verwarm je oven en bereid je voor op een bak avontuur dat resulteert in een taart die niet alleen je smaakpapillen zal verrassen.

Ingrediënten:

Voor de taartbodem:

  • 200 g glutenvrije bloem
  • 100 g koude boter, in blokjes
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • Een snufje zout

Voor de vulling:

  • 4 grote appels, geschild, ontkernd en in dunne plakjes
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat

Voor de kruimeltopping:

  • 150 g glutenvrije bloem
  • 100 g boter, gesmolten
  • 100 g bruine suiker
  • 1 tl kaneel

Instructies:

  1. Voorverwarm de oven op 180 °C en vet een taartvorm van 23 cm in met boter of bekleed met bakpapier.
  2. Maak de taartbodem: Meng in een grote kom de glutenvrije bloem, kristalsuiker en een snufje zout. Voeg de koude boter toe en meng met je vingertoppen tot het mengsel op grove broodkruimels lijkt. Klop het ei los en meng door het bloemmengsel tot het deeg samenkomt. Druk het deeg gelijkmatig uit over de bodem en de zijkanten van de taartvorm. Zet in de koelkast.
  3. Bereid de vulling voor: Combineer in een middelgrote kom de gesneden appels, kristalsuiker, kaneel en nootmuskaat. Meng goed. Verdeel het appelmengsel gelijkmatig over de gekoelde taartbodem.
  4. Maak de kruimeltopping: Meng in een schone kom de glutenvrije bloem, bruine suiker en kaneel. Voeg de gesmolten boter toe en roer tot het mengsel kruimelig wordt. Strooi de kruimels gelijkmatig over de appellaag.
  5. Bak de taart: Plaats de taart in de voorverwarmde oven en bak 45-50 minuten, of tot de kruimeltopping goudbruin is en de appels zacht zijn.
  6. Laat afkoelen: Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen in de vorm op een rekje.
  7. Serveren: Snijd de taart in punten. Serveer eventueel met een bolletje of een toef slagroom.

Geniet van deze hemelse glutenvrije appelkruimeltaart, een traktatie die bewijst dat glutenvrij bakken net zo verrukkelijk kan zijn. Perfect voor elke gelegenheid, of gewoon als verwennerij bij de koffie. Smakelijk!

* Zorg er altijd voor dat al je ingrediënten glutenvrij zijn en controleer voor de zekerheid de etiketten.

Bekijk ook eens de volgende producten:

Proefpakket glutenvrij tarwevrij lactosevrij sojavrij
Proefpakket glutenvrij tarwevrij lactosevrij sojavrij
€ 20,00
Proefpakket glutenvrij tarwevrij lactosevrij
Proefpakket glutenvrij tarwevrij lactosevrij
€ 20,00
Kerststol cadeaupakket glutenvrij
Kerststol cadeaupakket glutenvrij
€ 19,95
Mini speculaas eierkoeken glutenvrij
Mini speculaas eierkoeken glutenvrij
€ 4,49
Speculaaskoeken glutenvrij
Speculaaskoeken glutenvrij
€ 4,75
Kerststol met spijs glutenvrij
Kerststol met spijs glutenvrij
€ 7,49
Oliebollen met krenten en rozijnen glutenvrij
Oliebollen met krenten en rozijnen glutenvrij
€ 5,98
Oliebollen naturel glutenvrij
Oliebollen naturel glutenvrij
€ 5,98