- 100% Glutenvrij gecertificeerd
- Altijd vers brood
- 9.7/10 Klanttevredenheid
- Gratis verzending vanaf €30,-
Glutenvrij Stokbroodje met...
Geplaatst op: 25-07-2024 14:41
Een rijk belegd stokbrood of een stokbroodje kruidenboter uit de oven.. héérlijk natuurlijk. Maar deze 5 zomerse glutenvrije recepten wil je écht een keer proeven!
1. Glutenvrij gevuld stokbrood van de barbecue
Iedereen kent een stokbroodje kruidenboter. Je snijdt het stokbroodje in en vult het met kruidenboter, even in de oven en smullen maar. Met deze luxe versie verbluf je al je gasten.
Snijd het glutenvrije stokbrood schuin in en net niet helemaal door en leg het op een stuk aluminiumfolie. Vul de inkepingen, in plaats van kruidenboter, met kruidenroomkaas en strooi bovenop het stokbrood mozzarella kaas of jong belegen kaas. Verpak het in de folie en bak het af op de barbecue, ongeveer 160 tot 180 graden voor 5 tot 10 minuten. Garneer met peterselie en serveer het warm.
Gasten kunnen zo makkelijk stukjes brood er vanaf trekken en smullen van de kruidenroomkaas en gesmolten kaas. Een perfecte starter van de barbecue of als lekker bijgerecht!
Lees ook onze blog met tips voor een glutenvrije barbecue.
2. Glutenvrij pizzabroodje
Pizza, wie is er niet gek op? Glutenvrij zijn ze vaak lastig te krijgen of gewoon niet echt lekker. Maak ze daarom gewoon zelf met ons stokbrood en varieer eindeloos met je lievelingsingrediënten.
Snijd het stokbrood over de lengte doormidden en leg ze naast elkaar met de binnenkant naar boven. Besmeer met tomatensaus of tomatenpuree, aangemengd met een beetje water voor een mooie sausdikte, met wat peper, zout en Italiaanse kruiden. Strooi een klein laagje geraspte jong belegen kaas over de pizzabroodjes. Leg nu al je lievelingsingrediënten op de pizza! Onze favoriet is toch wel salami met en cherrytomaatjes. Strooi als laatst nog wat geraspte kaas over de pizzabroodjes en bak ze af, in de oven 8 tot 10 minuten op 200 graden of gewoon lekker op de barbecue.
Ook voor kinderen is dit superleuk om te maken. Snijd verschillende ingrediënten alvast voor en laat de kinderen zelf hun eigen pizzabroodje versieren. Succes gegarandeerd!
3. Glutenvrij belegd stokbroodje
Een gewoon belegd stokbroodje is natuurlijk ook héérlijk! Bak het glutenvrije stokbrood eerst af volgens de richtlijnen op de verpakking. Laat even afkoelen en beleg hem met de lekkerste ingrediënten! Bijvoorbeeld een laagje roomboter of een lactosevrije spread, verse blaadjes sla, dunne plakjes tomaat en komkommer, plakjes kaas of een lactosevrije variant, en een paar dunne plakjes ham of kipfilet. Bestrooi met een snufje peper en zout. Snijd het stokbrood in mooie porties en geniet van een heerlijk, rijk belegd glutenvrij broodje!
Heb je zin in wat anders dan stokbrood? Probeer de recepten dan ook eens met bruine bollen glutenvrij, witte bollen glutenvrij, tijgerbollen wit glutenvrij of meerzadenbollen glutenvrij
4. Glutenvrij broodje shoarma