- 100% Glutenvrij gecertificeerd
- Altijd vers brood
- 9.7/10 Klanttevredenheid
- Gratis verzending vanaf €30,-
![](https://glutenvrij.bakkerleo.nl/media/cache/blog_header_image/uploads/images/blog_post/61b21c9adb2f4280381421.jpg)
Glutenvrije kerstbrunch recepten
Geplaatst op: 13-12-2021 15:40
Sinterklaas is weer naar Spanje vertrokken en het wordt hoog tijd om ons voor te bereiden op de kerstbrunch, iets om met elkaar van te genieten! Bij een kerstbrunch is er van alles mogelijk! Van zoet tot hartig en van koude tot warme gerechten. Maak er dit jaar een feestje van met de volgende glutenvrije kerstrecepten:
Gebakken feeststol glutenvrij
Benodigdheden:
- Bakker Leo feeststol glutenvrij
- 2 appels
- Beetje olie of boter
- Suiker
- Kaneel
- (tip) Bolletje vanille ijs
Snijd de feeststol in gelijke plakken en smeer de spijs over de sneetjes uit. Verdeel vervolgens de twee appels in gelijke partjes en bestrooi deze met suiker en kaneel. Bak de feeststolplakken en de appelpartjes in wat olie of boter. Leg de appelpartjes op de feeststol en bestrooi deze met nog wat suiker en kaneel…. En klaar! Tip: Voeg nog een bolletje vanille ijs toe!
Glutenvrije cranberry lepelgebak
Benodigdheden:
- Bakker Leo cranberry-pompoenpit cookies glutenvrij
- Basis cheesecake mousse (125 ml slagroom, 30 gram suiker, 150 gram roomkaas)
- Cranberry compote
- 4 glaasjes
Maak de cranberry koekjes fijn door ze uit het bakje te halen en terug te stoppen in het zakje. Met een deegroller kun je de koekjes fijn stampen. Verdeel vervolgens de koekjes over de glaasjes en druk dit zachtjes aan. Vervolgens kan de mouse gemaakt worden. Klop de slagroom samen met de suiker tot het een dikte heeft van yoghurt. Schep hier vervolgens de roomkaas doorheen tot het een luchtig geheel is. Verdeel de mousse over de vier glaasjes en schep de cranberrycompote boven op de mousse. Laat minimaal een uur opstijven in de koelkast…. En klaar!
Glutenvrije kersttaart
Benodigdheden:
- Bakker Leo roombotercake glutenvrij
- Vlaaivulling rood fruit
- Slagroom
- Rood fruit (frambozen, blauwe bessen, rode bessen)
- Grote schaal
Snijd de roomboter cake in plakken en deze plakken weer schuin doormidden zodat er driehoeken ontstaan. Leg de driehoeken in ene mooie ronde op de schaal zodat het een stervorm krijgt. Bedek de cakeplakken met de vlaaivulling. Spuit vervolgens hier de slagroom overheen in mooie punten zodat je weer de stervorm terugkrijgt. Leg vlak voor serveren het verse rode fruit erop…. En klaar!
Hartige glutenvrije broodpudding
Benodigdheden:
- Bakker Leo witbrood glutenvrij
- 150 gram brie
- 100 gram bacon/spek
- 5 eieren
- 250 ml melk
- 1 tl mosterd
- Peper en Italiaanse kruiden
- 20 gram Parmezaanse kaas
- Ovenschaal
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de bacon of spekreepjes krokant. Klopt de eieren los en voeg de melk toe, samen met de mosterd en peper naar smaak en roer het geheel goed door. Snijd het brood en de brie in kleine stukjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Verdeel het brood, brie en de baconreepjes over de ovenschaal. Giet hier overheen het eimengsel en strooi de Parmezaanse kaas erover heen. Tot slot nog 20-25 minuten in de oven…. En klaar!