- 100% Glutenvrij gecertificeerd
- Altijd vers brood
- 9.7/10 Klanttevredenheid
- Gratis verzending vanaf €30,-

5x Lekkere glutenvrije Paasrecepten
Geplaatst op: 17-03-2023 11:31
Pasen staat weer voor deur. En dat betekent voor veel mensen lekker ontbijten, brunchen en lunchen met familie of vrienden! Wij delen graag lekkere glutenvrije Paasrecepten om zelf ook lekker mee te genieten met Pasen of zelfs een geheel glutenvrije brunch of lunch te organiseren!
- Glutenvrije Wentelteefjes
Wentelteefjes, voor velen een bekende lekkernij met brood, ei, melk, kaneel en eventueel wat suiker. Maar hoe lekker is het om dit een keer te maken met onze glutenvrije feestol? De zoete smaak van de krenten en rozijnen zorgt ervoor dat je geen suiker hoeft toe te voegen en de spijs maakt het natuurlijk helemaal bijzonder! Zo maak je ze voor 4 personen:
Benodigdheden:
- Glutenvrije feeststol
- 1 ei
- 250 ml halfvolle melk
- 1tl gemalen kaneel
- 40g ongezouten roomboter
Aan de slag:
- Snijd vier mooie plakken van de glutenvrije feeststol, de rest kan je zo serveren bij het de Paasbrunch of bewaren voor een later moment.
- Klopt het ei, de kaneel en melk los in een diep bord.
- Wentel de plakken feeststol, met spijs er nog in, 1 voor 1 door het eimengsel en stapel ze op een bord.
- Schenk de rest van het mengsel over de stapel en laat het intrekken.
- Verhit de helft van de boter in de pan en pak twee plakken in 5 minuten goudbruin. Keer halverwege.
- Bak daarna de andere twee plakken met de rest van het boter.
Variatietip: Bak er schijven appel in kaneel en suiker bij en serveer op de plak stol!
- Glutenvrije sandwiches
Bij een Paasbrunch of -lunch horen natuurlijk ook luxe belegde broodjes. Maak luxe glutenvrije sandwiches met onze verschillende soorten glutenvrije broden! Leuk om minimaal 3 sneetjes te gebruiken en hiertussen twee lagen met beleg te maken, dit ziet er net weer wat specialer uit. Hierbij wat lekkere belegtips:
- Gerookte zalm, kruiden roomkaas, komkommer, sla
- BLT: gebakken bacon, tomaat, sla, mosterdmayonaise
- Caprese: pesto, mozzarella, tomaat, rucola
- Avocado, gekookt of gepocheerd ei, peper en zout
Variatietip: Maak niet alleen sandwiches maar ook lekkere belegde glutenvrije bolletjes als je een grote brunch organiseerd! Zo heb je meer keuze en het staat ook nog is super leuk op tafel.
- Glutenvrije Oeuf en cocotte
Voor de super-de-luxe Paasbrunchers onder ons moet er natuurlijk wel wat bijzonders op tafel komen! Maak deze lekkere oeuf en cocotte! Het klinkt spannender dan het is. Het is een uitgehold bolletje met een ei uit de oven, hierbij kan je zelf ingrediënten toevoegen naar smaak. Hieronder een recept voor 4 personen met verschillende ideeën voor de vulling:
Benodigdheden:
- 4 glutenvrije bruine, meerzaden of witte bollen
- 4 eieren
Kies 1 van onderstaande ingrediënt-combinaties:
- Gerookte zalm, verse spinazie
- Crème fraiche, paprika, ui
- Brie, gebakken spekjes
- Voorgekookte witte asperges, ham
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de broodjes hier op.
- Snijd met een mes de bovenkant van de broodjes en druk het zachte brood eronder in met je vingers.
- Vul de holletjes met de producten naar keuze (bijvoorbeeld plakje zalm, spinazie) en breek in elk broodje 1 ei.
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel kruiden.
- ‘Bak’ de broodjes in 15/20 minuten gaar. Kijk even of het ei gestold is ja/nee. Zo niet, dan ietsje langer!
Variatietip: Maak een grotere variant met onze stokbroden of ga voor een echte ‘eye-catcher’ op de Paastafel en gebruik één van onze glutenvrije vloerbroden! Let erop dat je meer ingrediënten en eieren toevoegd tot het brood mooi gevuld is en hij zal langer in de oven moeten.
- Glutenvrije puddingbroodjes
Héérlijk voor de kinderen en zelf kan je er stiekem ook niet van af blijven.. puddingbroodjes! Je maakt ze makkelijk met onze glutenvrije witte bollen. Dit is een recept voor 4 personen:
Benodigdheden:
- 4 glutenvrije witte bollen
- Pakje banketbakkersroom of mix om zelf te maken (let er op dat deze echt glutenvrij is, bij sommige kunnen sporen van gluten aanwezig zijn)
- Eventueel een spuitzak als dit niet bij het pakje met banketbakkersroom zit.
- Poedersuiker
Laten we ze maken:
- Maak de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe het in de spuitzak.
- Snijd op de bovenkant van de witte bollen schuin in en haal er een reepje met brood uit.
- Knip een puntje af aan de onderkant van de spuitzak. Knip niet teveel weg, je kan er altijd nog iets meer afknippen indien nodig.
- Vul de glutenvrije broodjes met de banketbakkersroom.
- Strooi poedersuiker over de broodjes, eventueel met een zeefje.
Variatietip: Lekker en kleurrijk om verschillende vruchten toe te voegen!
- Glutenvrij Paasdessert met advocaat
De Paasbrunch lekker afsluiten doe je natuurlijk met een lekker dessert! Geheel glutenvrij te maken met onze chocolate chip cookies. Hierbij het recept voor 4 personen:
Benodigdheden:
- 4 chocolate chip cookies glutenvrij
- 125 gram Roomkaas, mascarpone of monchou
- 125 ml Slagroom
- 25 gram suiker
- Advocaat (voor kinderen weglaten uiteraard)
- Chocoladereep
- 4 mooie glazen
Aan de slag:
- Verbrokkel de 4 chocolate chip cookies en strooi onderin de 4 glazen
- Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Klop in een andere kom de roomkaas los en luchtig.
- Voeg samen met een spatel en meng rustig door elkaar tot een egaal mengsel.
- Vul de glazen met het roomkaas mengsel en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
- Giet vlak voor het serveren een laagje advocaat op de glazen.
- Leg de chocoladereep op de kop op het aanrecht tegen je middel aan, en schraap met een broodmes naar je toe. Zo ontstaan en mooie chocolade krullen.
- Verdeel de chocoladekrullen over de glazen.
Variatietip: Als bodem kan je natuurlijk ook verbrokkelde muffins of eierkoeken gebruiken.
Hopelijk hebben we je inspiratie gegeven om een lekkere glutenvrije paasbrunch te organiseren! Veel succes en een heel fijn Pasen gewenst! Heb je nog vragen? Mail ons: glutenvrij@bakkerleo.nl