• 100% Glutenvrij gecertificeerd
  • Altijd vers brood
  • 9.7/10 Klanttevredenheid
  • Gratis verzending vanaf €30,-

7x Tips voor de lekkerste glutenvrije lunchbox!

Geplaatst op: 13-04-2021 17:02

Is elke dag je lunchbox vullen met lekkere en voedzame dingen sinds je glutenvrij moet eten een stuk moeilijker geworden? Of is het iedere dag weer een uitdaging om je kind een lekkere lunchbox mee te geven die hij ook echt weer leeg meer naar huis neemt? Geen zorgen, Bakker Leo geeft je tips!

  1. Glutenvrij brood

De lunch bestaat natuurlijk voornamelijk uit een aantal lekkere boterhammen. Je wilt malse boterhammen die na een hele ochtend in de broodtrommel te hebben gezeten, ook nog heerlijk vers smaken! Het spreekt voor zich dat Bakker Leo zijn eigen brood aanraadt; ons glutenvrije brood is altijd vers gebakken en daardoor ervaar je de smaak en structuur van gewoon versgebakken brood van de bakker. Het meest gegeten brood is ons glutenvrij bruin brood, voedzaam met veel vezels en het past bij zoet én hartig beleg.

Een goede tip is om ’s morgens het brood bevroren te beleggen/smeren en in te pakken in zilverfolie. Gedurende de ochtend heeft het brood rustig de tijd om te ontdooien en voilà! Om 12 uur heb je verse, net ontdooide boterhammen!

a7iA0xcAAAAASUVORK5CYII=

  1. Glutenvrij belegde boterhammen

Dan moet er nog wat lekkers op de boterhammen komen… Dit is vaak een hele uitdaging met héél véél etiketten lezen en alsnog twijfelen of het goed zal gaan. Een makkelijke tip is om zoveel mogelijk verse, onbewerkte producten te gebruiken.

Als je gaat voor bewerkt of verpakt beleg, check dan altijd goed de verpakking. Het zal je verbazen hoeveel dingen wél glutenvrij zijn ondanks dat je het niet verwacht. Maar ook waar wel (sporen van) gluten in kunnen zitten. Veel soorten chocoladepasta en hagelslag zijn bijvoorbeeld gewoon glutenvrij! Maar bewerkt vlees zoals boterhamworst of salami bevat vaak wel weer gluten.

2Q==

  1. Lekkere glutenvrije snacks

Naast een gezonde boterham wil je natuurlijk ook wat lekkers mee naar werk of school. Alle soorten koekjes kun je meteen afschrijven.. behalve die van Bakker Leo natuurlijk! Sinds dit jaar heeft Bakker Leo drie verschillende soorten glutenvrije koeken in het assortiment: chocolate chip cookies, cranberry-pompoenpit cookies en speculaaskoekjes. Maar natuurlijk zijn de glutenvrije muffins en eierkoeken van Bakker Leo ook heel lekker om mee te nemen in je lunchbox. Wat dacht je van een lekkere glutenvrije eierkoek met roomboter en hagelslag? Smullen!

  1. Groente & fruit

Verse groente en vers fruit is altijd een goed idee. En al helemaal als je glutenvrij eet, want het is allemaal glutenvrij! Was het altijd wel goed van te voren, gewoon voor de zekerheid. Voeg groente toe als extra beleg op je boterham zoals plakjes komkommer of tomaat. Of haal snoepgroentes om lekker te snacken!

Alle soorten fruit zijn natuurlijk al lekker om zo te eten. Maar maak er ook is een fruitsalade van of een frisse smoothie! Heerlijk wanneer het warme weer er weer aan komt.

Fruitsalade - Libelle Lekker

  1. Glutenvrije bolletjes uit de oven

Al onze broden en bolletjes (uitgezonderd de afbakbroodjes natuurlijk) zijn meteen te eten. Maar wist je dat je al onze bolletjes ook heel goed in de oven kan doen? 2 tot 3 minuutjes op 200 graden en het bolletje krijgt een lekker knapperig korstje. Dat is een keer weer wat anders dan de zachte bolletjes.

Ook kan je de glutenvrije bolletjes goed vullen met bijvoorbeeld zalm, spinazie en een eitje. Daarna 20 minuutjes in de oven op 200 graden en smullen maar.

img_1266

  1. Leuke figuurtjes

Vind je het lastig om je kinderen een gezonde lunch mee te geven die ze ook graag eten? Maak leuke figuurtjes van de boterhammen en het beleg. Neem bijvoorbeeld een witte- en een bruine boterham, steek uit beide sneetjes een leuk figuurtje en wissel deze om. Simpel maar superleuk voor kinderen! Uit plakjes kaas of ham, of verschillende groentes kan je ook leuke figuurtjes steken voor een vrolijke én gezonde lunchbox.

Picture 1

  1. Lunch een keer met taart!

Lunchen met taart? Dat kan toch niet gezond zijn?! Ja, zeker wel! Met het recept van Zanna Hofstede maak je een heerlijke wentelteefjes cheesecake. Door de bodem van brood en een vulling met kwark, pindakaas, noten en maar een klein beetje suiker is het een goed vullende, gezonde lunch met alle nodige vezels en eiwitten. Maak hem in het weekend en je kan elke dag van de week een lekker stukje taart eten tijdens de lunch! Ontbijten kan natuurlijk ook, maar hoe leuk is het om tijdens de lunch met collega’s een taartje tevoorschijn te toveren?

Toch liever een lekker ongezonde glutenvrije cheesecake? Dat kan natuurlijk ook! Zoals dit recept met een bodem van onze glutenvrije chocolate chip cookies!

img_1036

Maak van je glutenvrije lunchbox dus altijd een feestje. Maar vooral heel erg lekker en voedzaam, zodat je er elke dag weer volop tegenaan kan!

Heb jij nog leuke tips of recepten? Stuur ons een mailtje: glutenvrij@bakkerleo.nl. Wie weet delen wij jouw idee op social media!

Bekijk ook eens de volgende producten:

Proefpakket glutenvrij tarwevrij lactosevrij sojavrij
Proefpakket glutenvrij tarwevrij lactosevrij sojavrij
€ 20,00
Proefpakket glutenvrij tarwevrij lactosevrij
Proefpakket glutenvrij tarwevrij lactosevrij
€ 20,00
Sticker 'Glutenvrij'
Sticker 'Glutenvrij'
€ 0,00
Tijgerbrood bruin glutenvrij
Tijgerbrood bruin glutenvrij
€ 4,39
Tijgerbrood wit glutenvrij
Tijgerbrood wit glutenvrij
€ 4,09
Vloerbrood bruin ongesneden glutenvrij (om thuis af te bakken)
Vloerbrood bruin ongesneden glutenvrij (om thuis af te bakken)
€ 4,39
Vloerbrood Meerzaden ongesneden glutenvrij  (om thuis af te bakken)
Vloerbrood Meerzaden ongesneden glutenvrij (om thuis af te bakken)
€ 4,39
Vloerbrood wit ongesneden glutenvrij (om thuis af te bakken)
Vloerbrood wit ongesneden glutenvrij (om thuis af te bakken)
€ 4,39